Veelgestelde vragen
hero-docenten
home-hero-mobile-min

Verbeter de taalvaardigheid van je studenten

In een volle klas, waar de tijd altijd vliegt, is het een uitdaging om al je studenten genoeg aandacht te geven. Met het online leer- en oefenprogramma van Universiteitstaal kunnen ze helemaal zelf aan de slag.
0 + mln

oefeningen werden er vorig jaar gemaakt

0

studenten maakten vorig jaar
een toets met ons programma

0 x

meer kans op slagen voor de taaltoets

Over Universiteitstaal

Hoe je met Universiteitstaal werkt

Universiteitstaal is een uitgebreid online leer-, oefen- en toetsprogramma waarmee studenten op academisch niveau Nederlands of Engels leren schrijven. Met een integrale leerlijn begeleidt het programma hen daarin stap voor stap: van het versterken van basisvaardigheden tot het schrijven van inhoudelijke taalproducten op 4F/C1-niveau. Terwijl je studenten zelfstandig leren en oefenen, houd jij meer tijd over voor individuele ondersteuning en coaching.
24/7 inzicht in de voortgang

Meer grip op de ontwikkeling van je studenten

Wil je weten hoe je studenten ervoor staan? Met het studentvolgsysteem heb je altijd inzicht in hun ontwikkeling en kun je ze gericht coachen. Zijn je studenten klaar om getoetst te worden? Gebruik dan een van onze formatieve- of summatieve toetsen. Deze hoef je alleen in te plannen – het ontwikkelen en nakijken van de toetsen doen wij voor je.

In 3 stappen starten met Universiteitstaal

Hoe werkt het?

Log in op Universiteitstaal

Klik rechtsboven op ‘inloggen’ en kies ‘docent’. Vul de naam van jouw universiteit in en log in met de inloggegevens die we naar je hebben gemaild. Gelukt? Ontdek dan alvast alles wat het programma te bieden heeft.

Introduceer Universiteitstaal bij je studenten

We komen graag bij je langs om een opstartcollege te geven. Het doel? Je studenten enthousiast krijgen om aan de slag te gaan! Nodig ze na de introductie uit om het programma aan te schaffen of om zich aan te melden.

Maak groepen

Als je studenten een account hebben aangemaakt, kun je ze in groepen indelen. Hierdoor houd je niet alleen overzicht, maar zie je ook de voortgang per groep. Zo kun je gericht bijsturen als dat nodig is.

Deze instellingen maken al gebruik van Universiteitstaal

Realiseer je leerplannen

Kies zelf welke modules je inzet en behaal je onderwijsdoelen.

Bespaar tijd

Besteed je kostbare tijd nooit meer aan het maken van oefeningen en toetsen. Gebruik de duizenden beschikbare oefeningen en diverse toetsen in het programma.

Geef persoonlijke aandacht

Bekijk de voortgang per student of per groep. Geef iedereen de persoonlijke aandacht en coaching die ze nodig hebben.

Maak een afspraak

Ben je nieuwsgierig geworden naar Universiteitstaal?

Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op om een afspraak te maken.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik ben:

Vind jouw school: